Υποδοχή αθλήτριας σε αμαξίδιο

Στις 28 Απριλίου 2023, η αθλήτρια Ποθητή Κυνηγοπούλου επισκέφθηκε το σχολείο μας, προκειμένου οι μαθητές μας να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αρχικά η αθλήτρια μας ενημέρωσε για τις δυσκολίες της καθημερινότητας της δικής της αλλά και γενικά των ατόμων με αναπηρία, για τις αθλητικές  δραστηριότητες που επιδιώκει να έχει παρά τις σωματικές της δυσκολίες αλλά και  τη συνήθη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία από την κοινωνία.

Ακολούθησε διάλογος με μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας κατά τη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν ερωτήσεις και απαντήσεις τέτοιες που δεν εκφράζονται και δεν εισπράττονται στη σχολική καθημερινότητα και που αφορούν πολύ ουσιαστικά ζητήματα της ανθρώπινης ζωής. Τα μηνύματα που αποκομίσαμε -ιδιαίτερα εύληπτα καθώς προήλθαν από έναν νεότατο άνθρωπο, τον οποίο είχαμε μπροστά μας ως συνομιλητή μας- ήταν τέτοια που μας ευαισθητοποίησαν ως ανθρώπους για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας και μας έδωσαν ερεθίσματα προς τη κατεύθυνση μιας πιο αρμονικής συμβίωσης. Επίσης μας προβλημάτισαν προς μια πιο διαφορετική θεώρηση της ζωής καθώς δόθηκαν από μια πραγματική ηρωϊδα που παρά τις όποιες σωματικές αδυναμίες παραμένει πρωταγωνίστρια στην αρένα της ζωής.