Το σχολείο μας ως μέντορας άλλων σχολείων στην εκπόνηση Ευρωπαικών προγραμμάτων

Το σχολείο μας έχει εκτενή εμπειρία στην εκπόνηση Ευρωπαικών προγραμμάτων. Εχουμε ολοκληρώσει 9 προγράμματα Comenius και Erasmus πραγματοποιώντας συμπράξεις με άλλα Ευρωπαικά σχολεία. Υπάρχουν 4 εκπαιδευτικοί οι οποίες έχουν διατελέσει συντονίστριες προγραμμάτων Erasmus και κατέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για τον κύκλο εργασιών που απαιτούνται. Μετά από συνεχείς εκκλήσεις συναδέλφων από άλλα σχολεία που δεν έχουν στο ενεργητικό τους ανάλογες συμμετοχές σε Ευρωπαικά προγράμματα αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας σε άλλα σχολεία και να λειτουργήσουμε ως μέντορες τους.

Στις  20 Δεκεμβρίου 2022 οργανώσαμε  ενημέρωση εκπαιδευτικών άλλων σχολείων του Γαλατσίου. Η συμμετοχή ήταν σημαντική καθώς από τα 11 Γυμνάσια και Λύκεια που προσκαλέσαμε συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από 5 σχολεία. Οι 4 συντονίστριες: Ζαλαβρά Ελένη, Κορρέ Χρυσάνθη, Πετροχείλου Κοραλία και Ριμπά Δήμητρα, παρείχαν βασικές οδηγίες για την διαδικασία αίτησης και τη λειτουργία των Ευρωπαικών προγραμμάτων Erasmus KA2.

Η παρουσίαση μας είναι διαθέσιμη εδώ.

Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η προσπάθεια μας είχε ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς στη συνέχεια ένα από τα σχολεία έκανε για πρώτη φορά όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για συμμετοχή σε αίτηση σύμπραξης Erasmus+ μεταξύ σχολείων.